Niki Sant 1309Netti

Suomalaiset rynnivät kultaryhmään – Kaarle Tapper kovassa joukossa kohti maapaikkaa

Laseristien pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa päivä palkitsi suomalaispurjehtijoita, sillä jopa neljä purjehtijaa on yhä mukana tavoittelemassa mitaleita ja maapaikkoja. Miesten puolella kovimman tuloksen karsinnoissa löi pöytään vasta 18-vuotias Kaarle Tapper, joka eilisen protestipettymyksen jälkeen nousi kirkkaasti kultaryhmään kokonaissijalla 30 ja on lähellä maapaikkaa, kun 28 maata taistelevat 23 paikasta Rioon.
Kaarle Tapper oli tyytyväinen päiväänsä. Eilinen pettymys nollattiin nukkuessa ja nuori mies näytti mihin pystyy kokeneempien konkareiden joukossa.

– Pakko oli pystyä nollaamaan tilanne. Tänään heikko tuuli ja muut viivästykset eivät haitanneet vaan onnistuin silloin kun piti, Tapper kertoi.

Maapaikka on nyt lähellä ja nuoren miehen voitontahto entistä kovempi.

Naisten Laser Radial –luokasta purjehti jatkoon maailmanmestaruushopeamitalisti Tuula Tenkanen ja nuorten maajoukkuetta edustava niin ikään nuori yllätysnimi Niki Blässar. Samoin nuorten hallitseva maailmanmestari Monika Mikkola purjehtii kokonaissijalla 42 huomisessa kultaryhmässä.

Niki Blässar iloitsi rannassa kultaryhmään pääsystään ja aikoi kiriä sijoituksia määrätietoisesti ylöspäin finaalipurjehdusten aikana. Hän on kokonaistuloksissa sijalla 28. Tuula Tenkanen ei vieläkään ollut aivan tyytyväinen päiväänsä, mutta sijat 3. ja 10. veivät naisen reippaasti kultaryhmään kokonaissijalta kuusi ja hän on yhä tiukasti tavoittelemassa mitalia ja maapaikkaa.
Matilda Akkola jatkaa purjehduksiaan hopearyhmässä. Samoin miesten puolella Matias Mikkola ja Mattias Lindfors.

Laser Standard kilpailua johtaa Brasilian kokenut Robert Scheidt. Radialissa johdossa jatkaa Tsekin Veronika Kozelska Fenclova.

Santanderissa käytävien purjehduksen olympialuokkien maailmamestaruuskilpailuissa on jaossa Rion maapaikoista jopa puolet. Suomesta kilpailuihin osallistuu 27 purjehtijaa ja 19 tiimiä. Joukkueen johtajana toimii purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Sari Multala. Suomen tavoitteena on napata Santanderista neljä maapaikkaa.

Kaikki tulokset: www.santander2014.com

 

Kuvat: Rachel &Richard/ Ocean Images /SPV


Laseristien pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa päivä palkitsi suomalaispurjehtijoita, sillä jopa neljä purjehtijaa on yhä mukana tavoittelemassa mitaleita ja maapaikkoja. Miesten puolella kovimman tuloksen karsinnoissa löi pöytään vasta 18-vuotias Kaarle Tapper, joka eilisen protestipettymyksen jälkeen nousi kirkkaasti kultaryhmään kokonaissijalla 30 ja on lähellä maapaikkaa, kun 28 maata taistelevat 23 paikasta Rioon.

Kaarle Tapper oli tyytyväinen päiväänsä. Eilinen pettymys nollattiin nukkuessa ja nuori mies näytti mihin pystyy kokeneempien konkareiden joukossa.

– Pakko oli pystyä nollaamaan tilanne. Tänään heikko tuuli ja muut viivästykset eivät haitanneet vaan onnistuin silloin kun piti, Tapper kertoi.

Maapaikka on nyt lähellä ja nuoren miehen voitontahto entistä kovempi.

Naisten Laser Radial –luokasta purjehti jatkoon maailmanmestaruushopeamitalisti Tuula Tenkanen ja nuorten maajoukkuetta edustava niin ikään nuori yllätysnimi Niki Blässar. Samoin nuorten hallitseva maailmanmestari Monika Mikkola purjehtii kokonaissijalla 42 huomisessa kultaryhmässä.

Niki Blässar iloitsi rannassa kultaryhmään pääsystään ja aikoi kiriä sijoituksia määrätietoisesti ylöspäin finaalipurjehdusten aikana. Hän on kokonaistuloksissa sijalla 28. Tuula Tenkanen ei vieläkään ollut aivan tyytyväinen päiväänsä, mutta sijat 3. ja 10. veivät naisen reippaasti kultaryhmään kokonaissijalta kuusi ja hän on yhä tiukasti tavoittelemassa mitalia ja maapaikkaa.

Matilda Akkola jatkaa purjehduksiaan hopearyhmässä. Samoin miesten puolella Matias Mikkola ja Mattias Lindfors.

Laser Standard kilpailua johtaa Brasilian kokenut Robert Scheidt. Radialissa johdossa jatkaa Tsekin Veronika Kozelska Fenclova.

Santanderissa käytävien purjehduksen olympialuokkien maailmamestaruuskilpailuissa on jaossa Rion maapaikoista jopa puolet. Suomesta kilpailuihin osallistuu 27 purjehtijaa ja 19 tiimiä. Joukkueen johtajana toimii purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Sari Multala. Suomen tavoitteena on napata Santanderista neljä maapaikkaa.

Kaikki tulokset: www.santander2014.com

Kuvat: Rachel &Richard/ Ocean Images /SPV