20160326 Mallorca, Spain Finnish sailing team

Purjehtijat Rio-kenraaliharjoitukseen 2012 olympiavesillä

Weymouthin maailmancup on suurimmalle osalle Suomen Rio-purjehtijoista viimeinen kilpailu ennen olympialaisia. 49er FX:n Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz, Finnjollan Tapio Nirkko, Laser radialin Tuula Tenkanen ja Laser standardin Kaarle Tapper hiovat maaimancupissa kilpailurutiineitaan.
– Vaikka Weymouth on olosuhteiltaan erilainen kuin Rio, pystymme harjoittelemaan täällä Lontoon olympialaisia varten tehdyn pohjatyön ansiosta tiedon hyödyntämistä Rion tapaan. Meillä on meteorologimme tekemät virtakartat ja päivittäiset ennusteet käytössä, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.
– Olen priorisoinut tänä vuonna kilpailuita, joissa on vähemmän mutta kovatasoisempia veneitä lähtölinjalla. Haen kisalta tiukkoja vene vastaan vene -tilanteita, joissa voin haastaa omaa päätöksentekoani, ja sitä, että pystyn purjehtimaan hyvää regattaa täydet viisi päivää, Tapio Nirkko sanoo.
Rioon valituista mukana eivät ole kotimaassa harjoittelevat Joonas ja Niklas Lindgren (470), Tuuli Petäjä-Sirén ja paralympiapurjehtija Niko Salomaa (2.4mR). Maajoukkueryhmästä Weymouthissa menestystä tavoittelee Rio-purjehtijoiden lisäksi Monika Mikkola (Laser radial) ja maajoukkueen ulkopuolelta Mikael Hyryläinen (Finnjolla) ja Fredrik Westman (Laser standard).
Weymouthin maailmancup alkaa keskiviikkona 8. kesäkuuta ja päättyy 10 parhaan mitalilähtöihin sunnuntaina 12. kesäkuuta 2016.
Maajoukkueen Rio-sivut: www.sailingteamfinland.com
Julkaisuvapaat kuvat: media.purjehdusmaajoukkue.fi