Tenkanen2

Petäjä-Sirén hienosti kymmenes – Tenkanen mitalijahtiin

Seitsemäs purjehduspäivä sinetöi Tuuli Petäjä-Sirénin kymmenennen sijan Riossa sekä toi mukanaan valonpilkahduksia Tapio Nirkolle ja Lindgrenin veljeksille.

– Otin mitalilähdössä aikamoisia riskejä, jotka eivät nyt kannattaneet. Kymmenes sija olympialaisissa: ei se nyt ihan huono ole. Ei hullumpaa päättää olympiadi mitalilähtöön, varsinkin, kun viime vuodet eivät ole olleet sileimpiä. Minulla on ollut terveenä pysymisen suhteen paljon haasteita, ja kun asuu Pohjolassa, niin joutuu reissaamaan paljon. Se tarkoittaa jatkuvaa sovittelua perheen kanssa, Petäjä-Sirén sanoo.

– Hienoa, että löysin lopulta lajivalmentajan, jonka kanssa saimme asiat nopeasti tähän pisteeseen. Taustajoukoilleni kuuluu iso kiitos.

Nirkko2

Nirkon purjehdukset päättyivät jo ennen mitalilähtöä. Hänen lopullinen sijoituksensa Finnjollissa on viidestoista (6. ja 10.).

– Tämä oli peruspurjehdusta tänään, ja tällaista sen olisi pitänyt olla joka päivä. Olisin silloin aika eri tilanteessa kuin nyt. Harmittaa, koska pistimme tosi paljon paukkuja välinekehitykseen ja Rioon. Kesä ei ollut ihan ideaali selkävaivoineen ja flunssineen, mutta sain hyvän itseluottamuksen kisaan ja itse olympiadi oli hyvä.

– Vähän tuli liikaa erilaisia tarinoita (epäonni poijujen ja peräsimen kanssa). Kun hommat sujuvat, ei sellaisia tule. Kahtena viimeisenä päivänä selkäni oli kipeä, mutta ei tämä siihen kaatunut. Urani jatkoa mietin syksyllä, Nirkko sanoo.

Joonas ja Niklas Lindgren ovat ennen maanantain kolmea lähtöä 18:ntena. He purjehtivat sunnuntaina sijat 19 ja kolme.

– Olimme toisessa lähdössä kärjessä alusta asti. Keskituulessa kulki heti hyvin. Kun saisimme viimeisenä päivänä vielä nostettua kokonaissijoitustamme pari sijaa ylöspäin, olisi parempi fiilis lähteä kotiin.

Tuula Tenkanen lähtee maanantain mitalilähtöön viidentenä ja 11,6 pisteen päässä pronssiin tarranneesta Irlannin Annalise Murphysta. Toisena oleva Tanskan Anne-Marie Rindom on Tenkasta 13,6 pistettä edellä. Tsemppiä, Tuula!

Maanantain suomalaiset:

19:00 Purjehdus, Laser radial, mitalilähtö: Tuula Tenkanen
19:00 Purjehdus, 49er FX: Noora Ruskola & Camilla Cedercreutz (kolme lähtöä)
19:00 Purjehdus, 470: Joonas & Niklas Lindgren (kolme lähtöä)

Kuvat: Jere Hietala

Tulokset: www.sailing.org tai rio2016.com