IMG_0415

Tenkanen mitalilähtöön vasta tiistaina: ”Minua tämä ei haittaa”

Rion kahdeksannen olympiapurjehduspäivän oli tarkoitus huipentua Laser radialin ja Laser standardin mitalilähtöihin, mutta toisin kävi. Lähes neljän tunnin odottelun jälkeen purjehtijat lähetettiin vesille lähes tyyneen keliin. Tuuli kuitenkin nousi yhtäkkiä, mutta yltyi niin voimakkaaksi, että puuskissa sitä riitti jopa 19 metriä sekunnissa.

Niinpä Laser radialin 10 parasta, samoin rannassa odotelleen Laser-purjehtijat pääsevät kilpailemaan olympiamitaleista vasta tiistaina.

– Mitalilähtö siirtyi nyt päivällä eteenpäin, mutta minua se ei haittaa. Parempi vain, että edessäni olevat stressaavat, viidentenä oleva Tuula Tenkanen sanoi.

470-luokissa ei päästy myöskään kisaamaan maanantaina, vaan kolme viimeistä lähtöä siirtyi tiistaille. Näin ollen 18:ntena olevat Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat vielä huomenna.

49er FX:ään tuulta riitti ulkoradalla koko iltapäivän.

– Ensimmäisessä lähdössä oli vähän kevyempää, mutta kahdessa muussa tuuli noin kuusi metriä sekunnissa. Lähdemme viimeiseen päivään taistelutahtoa täynnä. Emme todellakaan anna periksi, Camilla Cedercreutz sanoi.

Ruskola/Cedercreutz taisteli sijat 14, 15 ja 14 ja on kokonaistilanteessa ennen kolmea viimeistä lähtöä sijalla 16.

Tiistain suomalaiset:

19:00 Purjehdus, Laser Radial, mitalilähtö: Tuula Tenkanen
19:00 Purjehdus, 49er FX: Noora Ruskola & Camilla Cedercreutz (kolme lähtöä)
19:00 Purjehdus, 470: Joonas ja Niklas Lindgren (kolme lähtöä)

Tulokset: http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results_centre.php