Niko Salomaa_Rion Paralympialaiset_purjehdus, luokka 2.4mR, lähtö1-2

Salomaalle piristävä pistesija ja haikeat hyvästit

Niko Salomaa varmisti pistesijan paralympiapurjehdusten 2.4mR-luokassa, kun hän ehti lauantain viimeisessä lähdössä maaliin kahdeksantena. Näin Salomaan sijoitus Rion lopputuloksissa on kahdeksas.

Startti oli voimakkaassa myötävirrassa Salomaalle vaikea, mutta hän onnistui kohentamaan sijoitustaan loppua kohden hienosti. Ensin Salomaan tulokseksi ilmoitettiin yhdeksäs sija, mutta päivitys kirkasti sen kahdeksanneksi. Kaikkiaan suomalainen keräsi regatassa 79 pistettä.

Paralympiakullan 2.4mR:ssä vei Ranskan Damien Seguin (30 pistettä).

– Sijoitukset vaihtuivat viimeisessä lähdössä moneen kertaan. Lahdella oli kova virta, mikä aiheutti omat haasteensa, Salomaa kommentoi.

– Pistesija tuli, ja siihen olen tyytyväinen. Iloitsen siitä, että purjehdin regatan tasaisesti ja omalla tasollani. Edelläni olevat olivat vain parempia, Lontoon paralympialaisten 12. sijaansa neljällä pykälällä kohtentanut Salomaa kertoi.

Päätöspäivä oli kaikille paralympiapurjehtijoille haikea, sillä Tokiossa 2020 purjehdus ei kuulu lajivalikoimaan. Salomaa aikoo kuitenkin jatkaa uraansa 2.4mR-luokassa ja toivoo, että Kansainvälinen paralympiakomitea palauttaisi lajin vuoden 2024 kisoihin.

– Purjehduksessa sekä vammattomat että vammaiset pystyvät kilpailemaan tasaväkisesti. Siksi uskon, että laji palaa vielä paralympiaohjelmaan, Salomaa sanoi.

Rikard Bjurströmin valmentaman 28-vuotiaan Salomaan lähiaikojen ohjelmaan kuuluu tuotantotalouden opintojen jatkaminen Vaasassa.

Tulokset: http://www.sailing.org/paralympics/rio2016/results/index.php

Kuva: Harri Kapustamäki/Suomen paralympiakomitea