20160326 Mallorca, Spain Finnish sailing team

Monika Mikkola maailmancupin finaalissa yhdeksäs

Monika Mikkola päätti purjehduksen olympialuokkien maailmancupin finaalin yhdeksänteen sijaan. Hän sijoittui Laser radialin mitalilähdössä kuudenneksi.

Mikkola oli ainoa suomalaisedustaja Espanjan Santanderissa kilpaillussa maailmancupin finaalissa. Laser radial -regatan voitti Belgian Evi van Acker.

Tulokset: http://manage2sail.com/en-US/event/1f4c5cb6-3823-4892-8839-4109a758ec89#!/results?classId=bc3c97c1-d628-44e3-aeb7-097e8ea45f7d

OSKARI MUHONEN

Oskari Muhoselle nuorten EM-pronssia, Petäjä-Sirén 10:s

Olympiapurjehduksen RS:X-, Finnjolla- ja 470-luokkien EM-kilpailut ovat päättyneet. Nuori Finnjolla-lupaus Oskari Muhonen purjehti Ranskan Marseille’ssa alle 23-vuotiaiden EM-pronssia ja sijoittui avoimissa EM-kilpailuissa parhaana suomalaisena 16:nneksi.

Lue loppuun

TUULImarseilles

Petäjä-Sirèn, Nirkko ja Ruskola/Wulff starttaavat EM-kisat

Olympiapurjehduksen RS:X-, Finnjolla ja 470-luokkien Euroopan mestaruuksista kamppaillaan maanantaista alkaen. Ranskan Marseilles’ssa Suomea edustavat purjelautailussa Lontoon olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ja Finnjollassa maajoukkuekonkari Tapio Nirkko sekä nuoret haastajat Oskari Muhonen, Mikael Hyryläinen ja Waltteri Moisio.

470-luokan ruhtinaat ja ruhtinattaret ratkotaan Monacon edustalla. Regatassa on mukana suomalaisvenekunta Noora Ruskola/Mikaela Wulff.

– Olen treenannut Marseilles’ssa yhteensä kaksi viikkoa ja pidän paikasta kovasti. Valmentajien järjestämässä 30 purjelautailijan kisassa olin neljäs, joten minulla on hyvä fiilis aloittaa kilpailu, Petäjä-Sirén sanoo.

– On hauska kilpailla vaihteeksi kovatuulisissa olosuhteissa, sillä viime vuosien arvokilpailut on ratkottu keveämmissä tuulissa. Se voi pistää tulospakkaa sekaisin.

20160326 Mallorca, Spain Finnish sailing team

Nirkko on kilpaillut Rion olympialaisten jälkeen vasta kaksi kertaa; Palma de Mallorcan Eurosaf-regatassa ja Hyères’in maailmancupissa.

– Talven irtiotto vesiharjoittelusta näkyy vielä radalla, mutta tuntuma kilpailemiseen on palautunut aika hyvin. Haen ehdottomasti paikkaa finaalilähtöön eli viiden parhaan joukkoon. Siinä kaikki onkin mahdollista, kun mitalit jaetaan kerrasta poikki -formaatilla, Nirkko kertoo.

NooraMiksuMIAMI

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff kilpailivat Hyéres’in vappuna päättyneessä maailmancupissa vielä 49er FX -luokassa. Vaihto 470-luokkaan oli nopea.

– Täällä on usein melko vaikea aallokko ja samalla kevyttä tuulta. Se tulee olemaan kisan haastavin osuus, Wulff viestittää.

– Otamme kaikki irti kisatilanteista ja kehitämme starttaamista sekä kommunikaatiota, Wulff ja Ruskola sanovat.

Näin Finnjolla-regatta etenee:

Kaikki osallistujat purjehtivat maanantaista 8. toukokuuta alkaen 10 alkusarjan lähtöä (Opening series), joiden kolme parasta venettä pääsee suoraan lauantain finaaliin. Seitsemän seuraavaa venettä pääsee lauantaina semifinaaliin, jonka kaksi parasta jatkaa finaaliin. Lauantaina kilpailtavassa finaalissa purjehtii kaikkiaan viisi venettä. Ensimmäisenä maaliin tuleva voittaa koko kilpailun.

Finnjolla-tulokset: http://2017.finneuropeans.org/results-2/

Näin RS:X-regatta etenee:

Maanantaista 8. toukokuuta alkaen purjehditaan 12 alkusarjan lähtöä (keskiviikko mahdollinen välipäivä). 12 parasta jatkaa lauantaille, jolloin aiemmat pisteet nollataan. Sen lähdön kuusi parasta jatkaa semifinaaliin, jonka kolme parasta finaaliin.

RS:X-tulokset: http://www.rsxclass.org/europeans2017/

Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa kilpailua päivittäin maajoukkueen Facebook-sivuilla (https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/) ja mediatiedottein perjantaina sekä lauantaina.

Näin 470-regatta etenee:

Maanantaista 8. toukokuuta alkaen purjehditaan kaksi karsintalähtöä per päivä, ja finaalilähdöt alkavat keskiviikkona 10. toukokuuta. 10 parhaan mitalilähtö purjehditaan lauantaina 13. toukokuuta.

Tulokset: http://2017europeans.470.org/en/default/races/race

Näyttökuva 2017-04-30 kello 15.49.25

Tenkasella loistopaluu maailmancupiin – vappujuhlat palkintopallilla

Tuula Tenkanen sijoittui olympialuokkien maailmancupissa Ranskan Hyères’issä toiseksi. Belgian Evi van Acker ehti vappuaaton mitalilähdössä maaliin neljäntenä ja säilytti näin johtopaikkansa kilpailun loppuun asti. Tenkanen oli mitalilähdössä kymmenes.

– Olen tyytyväinen kilpailuun kokonaisuudessaan ja erityisesti siihen, että starttini ovat kehittyneet. Nyt pitää vielä parantaa tasaisuutta, Tenkanen kommentoi.

Tapio Nirkko oli Finnjollien mitalilähdössä kuudes ja lopputuloksissa kymmenes.

– Tämä päivä kuvasti hyvin koko kilpailua, sillä en saanut itsestäni parasta purjehdusta irti. Edellytykset viikon päästä alkaviin EM-kisoihin ovat toivon mukaan paremmat, Nirkko sanoo.

Lopputulokset, maailmancup, Hyères:

Laser radial: Tuula Tenkanen, 2. (mitalilähdön 10.)

Finnjolla: Tapio Nirkko, 10. (mitalilähdön kuudes)

49er FX: Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 12.

Laser radial: Monika Mikkola, 19.

Nacra 17: Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, 29.

Laser standard: Kaarle Tapper 48.

TUULAtiukka

Tenkanen toisena, Nirkko kymmenentenä Hyères’in mitalilähtöön

Laser radial -purjehtija Tuula Tenkanen on pitänyt Hyèresin maailmancupin oikukkaissa tuulissa hyvää vauhtia. Hän purjehti lauantain ensimmäisessä lähdössä regatan kolmannen lähtövoittonsa ja sijoittui toisessa seitsemänneksi. Tenkanen varmisti loppusijoituksekseen vähintään toisen sijan, sillä muut eivät voi enää nousta huomenna hänen ohitseen.

Tenkanen lähtee mitalilähtöön, jossa on jaossa tuplapisteet, kahdeksan pisteen takamatkalta kilpailua johtavaan Evi van Ackeriin nähden.

– Huomenna pitää vain yrittää tehdä mahdollisimman hyvä oma suoritus. Tänään oli hyvä päivä; vauhtia riitti ja reitinvalinnat osuivat yhtä myötätuuliosuutta lukuunottamatta kohdilleen, Tenkanen iloitsee.

Sunnuntain mitalilähdöissä nähdään myös toinen suomalainen, kun Finnjolla-purjehtija Tapio Nirkko mahtui kärkikymmenikköön mukaan. Hän sai tuloslistalleen tänään sijat 11 ja 13.

– Isot linjat menivät tänään pieleen, mutta onneksi tulokseni riitti mitalilähtöön. Noustavaa minulla ei valitettavasti ole kuin yksi sija, joka sekin on kaukana. Viikko on ollut minulle kaiken kaikkiaan haastava, Nirkko sanoo.

– Toukokuun alun EM-kisoissa pitää karsia isot virheet pois, jotta kärkeen on asiaa.

Maajoukkuetulokset, maailmancup, Hyères:

Laser radial: Tuula Tenkanen, 2. (1., 7.)

Finnjolla: Tapio Nirkko, 10. (11., 13.)

Lopputulokset:

49er FX: Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 12.

Laser radial: Monika Mikkola, 19.

Nacra 17: Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, 29.

Laser standard: Kaarle Tapper 48.

Mitalilähdot, sunnuntai 30. huhtikuuta:
– Laser radial kello 13.50
– Finnjolla 14.35
Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa maailmancupia päivittäin Facebook-sivullaan https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/
unnamed

Tenkanen nousi vaikeuksista huolimatta toiseksi – Nirkko yhdeksäntenä

Hyères’in maailmancupin vaihtelevat kelit näkyvät olympialuokkien tuloslistoilla. Sijoitukset ovat menneet ristiin, mikä on esimerkiksi Tuula Tenkasen kannalta hyvä asia. Hän oli päivän ensimmäisessä lähdössä kolmas, mutta toisessa 30:s.

Lue loppuun

18042884_10154357537401496_1191667353_o

Hyères’in maailmancup starttaa – mukana lähes koko maajoukkue

Purjehduksen maailmancup on matkannut Ranskan Hyères’iin, jossa kilpaillaan 25.-30. huhtikuuta menestyksestä 10 olympialuokassa. Suomen purjehdusmaajoukkueesta mukana ovat Tuula Tenkanen (Laser radial), Monika Mikkola (Laser radial), Kaarle Tapper (Laser standard), Tapio Nirkko (Finnjolla), Noora Ruskola/Mikaela Wulff (49er FX) ja Sinem Kurtbay/Janne Järvinen (Nacra 17).
– Tulossa lienee kovatuulisempi kisa kuin Palmalla huhtikuun alussa, joten on kiva nähdä, missä menen niissä olosuhteissa. Tavoitteenani on parantaa erityisesti starttejani, lonkkaleikkauksesta hyvin toipunut Tenkanen sanoo.
Myös Nirkko palasi kilparadalle vasta Palma de Mallorcan Eurosaf-regattaan.
– Kauden toinen kilpailuni toimii hyvin viimeistelynä Marseilles’ssa toukokuun alussa kilpailtaviin EM-kisoihin. Tarkoituksenani on karistella talven ruosteet pois ja tavoitella samalla kärkisijoja, Nirkko sanoo.
Ruskola ja Wulff hakevat vielä ratkaisua siihen, tähtäävätkö Tokion olympialaisiin 470- vai 49er FX -luokassa. 470-treeni- ja kilpailujakson jälkeen he jatkavat maailmancupia 49er FX -luokassa, jossa sijoittuivat tammikuussa Miamissa kahdeksanneksi.
– On hauska kisata jälleen FX:llä. Olemme treenanneet täällä viikon kovatuulisissa olosuhteissa, mikä on erittäin hyvä kilpailua ajatellen, Wulff kiteyttää.
Kurtbay/Järvinen ottaa maailmancupin harjoittelun kannalta, sillä kaksikko on vasta-aloittelija vauhdikkaassa Nacrassa. He kilpailivat ensi kertaa yhdessä Palmalla huhtikuussa.
– Meistä tuntuu, että nyt on tärkeintä keskittyä vain tiettyjen osa-alueiden harjoitteluun tietyissä olosuhteissa. Niinpä saatamme joissain lähdöissä suunnata startin jälkeen harjoittelemaan, emmekä purjehdi maaliin asti. Jos meille tulee tuloslistalle kirjainyhdistelmiä, saattaa syy löytyä tästä, Kurtbay virnistää.
Suomalaisista kilpailussa ovat mukana myös Victor Silèn/Christoffer Silén (49er) ja Erica Partanen (Laser radial).
10 parhaan mitalilähdöt seuraavasti (maajoukkuepurjehtijoiden edustamat luokat):
– lauantaina 29. huhtikuuta: 49er FX ja Nacra
– sunnuntaina 30. huhtikuuta: Laser radial, Laser standard ja Finnjolla
Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa maailmancupia päivittäin Facebook-sivullaan https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/ ja mediatiedottein ennen ja jälkeen mitalilähtöjen. 
Näin seuraat maailmancupia suorana: http://www.sailing.org/news/41965.php#.WP3QS4fyj88
MONIKAmiami17

Mikkola juhlii kolmatta sijaa Palmalla, Tenkanen kuudes

Laser radial -purjehtija Monika Mikkola sijoittui kolmanneksi Palma de Mallorcan perinteisessä olympialuokkien Trofeo Princesa Sofia -regatassa. Tuula Tenkanen putosi varaslähdön myötä lopputuloksissa kuudenneksi.

– Mitalilähdössä oli aika villiä menoa, sillä täällä tuulee nyt 10-15 metriä sekunnissa. Tämä ei ole vahvin kelini, mutta tänään meni tarpeeksi hyvin, mitalilähdössä kahdeksanneksi sijoittunut Mikkola iloitsee.

Hän on hallitseva nuorten maailmanmestari, joka on spurtannut kärkeen myös aikuisissa. Mikkola sijoittui Miamin maailmancupissa tammikuussa neljänneksi.

– Lähden nyt kahdeksi viikoksi kotiin, ja seuraava kilpailuni on Hyères’in maailmancup Ranskassa. Siellä on yleensä myös tämänkaltaista keliä, joten tavoitteenani on kehittää purjehdustani kovalla tuulella paremmaksi, Mikkola sanoo.

Tuula Tenkasella oli mainio mahdollisuus kiriä kolmen parhaan joukkoon, sillä hän ylitti maalilinjan kolmantena. Tenkanen oli kuitenkin ottanut varaslähdön.

– Ajattelin, että olin siinä rajalla, mutta en ollut varaslähdöstäni varma. Kokonaisuutena olen tähän kilpailuun kuitenkin tyytyväinen, lonkkaleikkauksessa syksyllä käynyt Tenkanen kommentoi paluutaan.

Tulokset, purjehdusmaajoukkue, Trofeo Princesa Sofia:

Monika Mikkola, Laser radial: 3. (8./16 pistettä)

Tuula Tenkanen, Laser radial: 6. (OCS/varaslähtö)

Kaikki tulokset: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall

20160326 Mallorca, Spain Finnish sailing team

Mikkola kolmantena ja Tenkanen neljäntenä mitalilähtöön

Suomalaisilla Laser radial -purjehtijoilla on kihelmöivä tilanne Palma de Mallorcan Eurosaf-regatassa, kun luokan kymmenen parasta starttaa huomenna mitalilähtöön. Monika Mikkola nousi perjantain 10:nnen ja kuudennen sijansa myötä kolmanneksi.

Lue loppuun

DSC_2324 copy

Tenkanen toisena, Mikkola nousi kahdeksanneksi

Laser radial -purjehtija Tuula Tenkanen on Palma de Mallorcan Eurosaf-kilpailussa parhaana suomalaisena toisena. Monika Mikkola nousi samassa luokassa torstain kolmannen sijansa ansiosta kahdeksanneksi.

Lue loppuun